Boleh ke macam tu ?

Assalammua'laikum w.b.t blogger :)

Alhamdulillah setakat niyy eyka dapat berpuasa penuh selama dua hari niyy.. (hehehe) Okay eyka nak tanya dekat blogger islam yang lain niyy.. Masa eyka pergi bazar ramadhan tadi eyka ade ternampak pasangan couple niyy pergi bazar berpimpin tangan mase berjalan dekat bazar tu,, apa hukum die ehh sebagai umat islam yang berpuasa buat macam tu..?

Eyka nak tegur tadi rasa takut,, bila tak tegur rasa macam bersubahat pula.. Jadi apa perlu eyka buat kalau eyka ada ternampak lagi pasangan couple yag macam niyy ?:face23:
www.tips-fb.com
korang taksuke ? maaf tiade butang unlike if suke like je :))

4 coretan anda:

iMBobo berkata...

kalau bukan mahram hukumnya haram tu..tape, kalau takut nak tegur kita diwajibkan kutuk dalam hati..

eiyqa berkata...

Hahahaha :D
Boleh ke macam tu iMBoo ?

iMBobo berkata...

eh betul! hehe wlaupun diri ni tak se alim mana tp dulu ustaz ade ckp, ada 3 peringkt, pertama kena secara lisan iaitu tegur secara baik, kedua kena gunakan tgn maksudnya bertindak, ketiga kalau dah tak mampu sgt kutuk dlm hati :)

eh! terberi tazkirah plak kt sini..maap ye..hehe

eiyqa berkata...

hehehe :)
tidak mengapa, lagi pun tak salah nak berkongsi ilmu pada yang kurang ilmu macam eyka niy..